Ga naar de inhoud

Nut en noodzaak

Wilt u zekerheid?
App of bel op tijd!

Voor de koper van een woning is een bouwkundige inspectie sterk aan te bevelen om aan zijn onderzoeksplicht te voldoen terwijl de verkoper verplicht is om alle relevante informatie over de woning of het bedrijfspand te verstrekken aan de koper om aan zijn informatieplicht te voldoen. Zo voorkom je onverwachte verrassingen en kosten achteraf.

Het is zeker aan te raden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren omdat deze kan helpen om eventuele verborgen gebreken aan het licht te brengen. Als de koper een bouwkundige keuring laat uitvoeren en er blijkt onverwachts dat er gebreken aan het pand zijn dan kan hij of zij onderhandelen over de verkoopprijs voordat de koop definitief wordt of genoodzaakt zijn om van de koop af te zien.

Signaleringen bij NeHoBo vloeren

Tussen 1956 en 1984 werden er holle vloeren, zoals de NeHoBo-vloer, gemaakt en geplaatst. Bij het plaatsen werd vaak water met chloride gebruikt om het sneller te laten drogen. Helaas zorgt dit ervoor dat de stalen staven in de vloeren gaan roesten als het vochtig is. Hierdoor kunnen de vloeren minder stevig en veilig worden. Daarom kan het nodig zijn om deze vloeren op den duur te vervangen, vooral als er verbouwd wordt.

NeHoBo vloer in bovenliggende vloer (geen schade)
Betonrot bij een NeHoBo vloer in vochtige kruipruimte